Частната израелска лунна сонда Берешит изпрати първите снимки, заснети с помощта на

...
Частната израелска лунна сонда Берешит изпрати първите снимки, заснети с помощта на
Коментари Харесай

Израелската лунна сонда изпрати първата снимка

Частната израелска лунна сонда Берешит изпрати първите фотоси, снимани благодарение на бордовата камера, на една от които се вижда Земята. Информацията е на израелския Канал-7. След изстрелването галактическия уред направи две маневри за увеличение апогея на орбитата.  Сондата би трябвало да доближи и да кацне на луната при започване на месец април тази година .

Берешит е основан от компанията SpaceIL в границите на конкурса Google Lunar XPrize. Според разпоредбите на надпреварата, належащо е галактическият уред да извърши меко кацане на Луната, да излъчи на земята качествено цветно видео и фотоси и да се придвижи на разстояние най-малко 500 метра, откъдето да покаже нови снимани материали. В началото на 2018 година Гугъл приключи състезанието без спечелили, само че някои екипи продължиха работата си. Най-успешни се оказаха хората на SpaceIL и на 22-ри февруари техният галактически уред бе изведен в космоса благодарение на ракетата Falcon 9.



Берешит има класическа структура с опори за кацане. Масата на апарата е 585 кг, а научните принадлежности са магнитометър и качествена камера, както и специфични отражатели за следене на апарата. Полетът до Луната е разграничен на няколко стадия, като основните са трите орбитални маневри за увеличение апогея на орбитата. Засега двете маневри са сполучливи, а третата би трябвало да бъде осъществена при започване на месец март.



Изпратените фотоси демонстрират детайлите на самия Берешити и панел с надпис „ Малка страна, огромни мечти„. Снимките са направени от разстояние 60 511 км от Земята.

 

kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР